Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Norton Internet Security 2011


Oleh: Sandeep Balachandran | 06 Dec, 2010, 12:30PM IST
Feature rich,
Top notch scanner and firewall,
Well laid out interface
Performance could have been just a little better for the price
Sejak programmer di Norton kembali ke papan gambar, Symantec telah di roll dengan mereka Antivirus dan Internet Security Suite. Dua tahun sejak mereka dirubah dan diprogramkan ke semula struktur keselamatan aplikasi, Norton sebagai unassumingly berkembang dalam hal kualiti dan prestasi.

Ketika datang ke pemasangan produk, tidak ada suite keselamatan lain yang sesuai dengan kelajuan Norton Antivirus dan Internet Security Suite. Seluruh pemasangan memakan masa sekitar satu minit, dan terlebih lagi, itu tidak memerlukan restart tidak seperti kebanyakan suite keselamatan yang lain. Apa yang mengejutkan adalah tingkat butiran yang masuk ke dalam keluaran baru setiap tahun ke tahun. Setiap iterasi baru Norton terasa jauh lebih mudah digunakan daripada pendahulunya. Jika anda melihat lebih dekat, namun, hampir semua ciri yang tetap sama, dan hanya tata letak telah rombakan dan diubah sampai batas tertentu. Itulah yang direka semula antara muka boleh lakukan untuk persepsi pengguna. Selain itu, menghapuskan apa yang tidak penting, seperti CPU dan Norton penggunaan meter terlihat pada versi 2010 membolehkan anda untuk fokus pada aspek-aspek yang lebih penting dari suite keselamatan. Sedangkan sebahagian besar aspek antara muka tetap sama, versi 2011 ciri-ciri peta dunia di bahagian bawah yang memaparkan feed langsung dari aktiviti cyber-ancaman yang telah menyekat Norton dalam masa 24 jam terakhir. Walaupun bukan yang sangat penting, itu mengisi ruangan dinyatakan statik dan terbuang.Pengguna mendapatkan paparan terperinci mengenai fail yang di-download, dijangkiti sertadipasang. Proses alert seperti memori / pengambilan CPU juga dilaporkan.

Pengguna aksesibilitas adalah aspek lain yang telah dilaksanakan dengan baik. Misalnya,
Online Keluarga perlindungan dan Online Backup yang tersembunyi di sub-menu dari tetapan aplikasi kini telah ditempatkan di bahagian bawah paparan menu. Keselamatan Online Keluarga datang sebagai pakej berasingan yang membolehkan anda untuk memantau serta mengawal aktiviti browsing pengguna lain dalam sistem. Sebuah tambahan baru terdapat untuk suite keselamatan Norton Safe Web. tujuan asas adalah untuk menyemak halaman penipuan dan berisiko sebelum anda mengaksesnya.

Semua aspek dari suite keselamatan begitu ditata dengan baik bahawa anda hanya akan perlu untuk sekilas melalui antara muka untuk mengetahui tatacara aktif atau dimatikan. Selain itu program masih membuat penggunaan fungsi flip yang pada dasarnya mengubah antara muka 180 darjah untuk memberikan pandangan yang lebih terperinci dari keseluruhan RAM dan penggunaan CPU. Di sini, pengguna juga mendapatkan untuk melihat jumlah ancaman yang dikesan, download / pemasangan program, dan jumlah scan cepat dijalankan. Tanda dapat dilihat selepas link 'Prestasi' diklik.

Norton Insight Rangkaian adalah perkhidmatan yang berpusat cloud yang menjejaki fail yang sah serta gambar-gambar yang diketahui mengganggu sistem.

Aplikasi ini memiliki semua Sistem baru Insight 2.0, Download Insight 2,0 dan SONAR diperbaiki 3 mesin. Selain kemampuan pemantauan aplikasi, Sistem Insight 2.0 sekarang alert pengguna sebagai dan ketika mengesan sebuah program overusing sumber daya sistem. Ini adalah tambahan yang bagus kerana memberikan pengetahuan pengguna langsung dari gambar-gambar yang berderak pada sumber daya sistem yang sedia.

Sistem Insight juga membolehkan anda melihat kegiatan sistem seperti pemasangan aplikasi / download, pengoptimuman disk, pengesanan ancaman dan scan cepat. Tab juga ditempatkan di bahagian atas graf, di mana anda boleh mendapatkan butiran untuk bulan ini dan selama dua bulan terakhir. Pilihan Optimalkan meningkatkan masa boot komputer anda dengan menyusun semula serpihan fail ke dalam cluster yang berdekatan dan bersebelahan. Jika anda melihat lebih dekat pada tetapan aplikasi, NIS 2011 sekarang dilengkapi dengan ciri-ciri yang memberikan kawalan pentadbir atas tatacara keselamatan.

Antara muka baru membolehkan anda mengaktifkan atau mematikan ciri-ciri di dalam sekejap.

Pentadbir boleh sekarang baik membolehkan pengguna untuk menukar tetapan, atau 'non-admin' mematikan tetapan pengguna daripada mengakses aplikasi. Selain itu, tatacara aplikasi juga boleh laluan-terpelihara untuk menghalang pengguna yang tidak sah dari menukar tetapan keselamatan. Dalam hal pengambilan memori, program ini meninggalkan jejak yang sangat kecil saat menganggur; kurang dari 15 MB.

Kesimpulan:
NIS 2011 sepertinya hanya sebuah produk direka semula, tapi itu tidak datang dengan ciri-ciri dikemaskini seperti Sistem Insight, Download Insight dan SONAR baru dibaiki 3 mesin yang meningkatkan kelajuan, kecekapan dan keselamatan sistem. Dengan sertifikasi dari AV-Comparatives, ICSA dan West Coast Labs, anda tidak boleh salah dengan Norton Internet Security 2011.


Diterjemahkan terus dengan menggunakan google translate
sumber:http://tech2.in.com/india/reviews/windows-software/norton-internet-security-2011/158852/0

0 comments: